Ако не спрат натискът и тормозът над екипите на Пирогов началници

...
Ако не спрат натискът и тормозът над екипите на Пирогов началници
Коментари Харесай

Шефове на клиники в Пирогов плашат с оставки от 1 февруари заради случая Даная

Ако не спрат натискът и тормозът над екипите на " Пирогов " началници на клиники  и отделения имат подготвеност за подаване на оставка от 1 февруари. За това предизвестяват от болницата в позиция по   " Случая Даная ". Днес в отворено писмо до медиите майката на умрялото 15-годишно момиче настоя шефът на лечебното заведение Валентин Димитров да бъде краткотрайно отхвърлен до привършване на инспекциите в болничното заведение.

От " Пирогов " дадоха отговор с позиция, приета на съвещание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи.

Недопустимо е екипите на „ Пирогов “ да работят под напън през медиите и обществените мрежи, както и административен тормоз. Това нарушава доверието лекар-пациент и пречи на естествения работен темп и ежедневното извършване на отговорностите ни. Търпението на сътрудниците да им бъдат отправяни обвинения в ликвидиране и небрежност, когато всички обстоятелства и резултати от инспекции опонират на такива клюки, към този момент се изчерпа. Намираме сходен тормоз за неприемлив и считаме, че това е главен генератор на борба лекар-пациент както и на насилието против медици. Разочаровани сме от неналичието на поддръжка от страна на Министерство на здравеопазването. Недопустимо е естественото действие на болница „ Пирогов “ да става пленник на междуличностни спорове и подмолни финансови ползи. Болница „ Пирогов “ служи на всички, пишат от незабавната болница.

На съвещанието е взето решение за снемане на доверието от министъра на опазването на здравето, който приканват неотложно да се отдръпна от поста. Присъствалите началници на клиники и отделения имат подготвеност за подаване на оставки от 1 февруари. От " Пирогов " приканват сътрудниците си и съсловните организации за поддръжка, " тъй като казусът с тормозът и насилието върху лекарите рефлектира върху всички ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР